بازرسی آسانسور
بازرسی آسانسور همیشه نقش مهمی داشته و سرویس و نگهداری آسانسور توانست به واسطه جلوگیری از مشکلات به یک امر مهم تبدیل شود. در گذشته و سالهای قبل از آنکه سندیکای صنعت آسانسور شکل بگیرد، کنترل نهایی آسانسور ها توسط افراد با تجربه و متخصص شرکتهای فروشنده انجام می شد.
با این که این سیستم خالی از اشکال نبود، اما به هرحال نشان از نظارت در نصب و بهره برداری آسانسور داشت و هر چه تشکیلات شرکت فروشنده منسجم تر و قوی تر بود این نظارت دقیق تر انجام می شد.
تا زمانیکه معایب برطرف نمی شد، آسانسور را تحویل کارفرما یا مصرف کننده نمی دادند، ضمن اینکه پس از تحویل آسانسور شرکت نصاب حداقل مدت یکسال مسئولیت سرویس و نگهداری آسانسور را به عهده داشت و چنانچه پس از تحویل آسانسور مشکلاتی پیش می آمد، گروه بازرسی آسانسور موظف به برطرف کردن آن بود.
در این دوره بعضی از شرکتها به دلایل مختلف با کارفرما در رابطه با خرابی آسانسور و مشکلات آن دچار اختلاف می شدند، که به علت عدم وجود سازمان نظارتی و پاسخگویی، داستانهای زیادی اتفاق می افتاد، اما بعد از تاسیس سندیکا و هماهنگی بین ارگان های ذیربط و سازمان استاندارد، کم کم مشکلات بین کارفرما و شرکتهای فروشنده کم شد و نظمی به وجود آمد، پس از نصب و راه اندازی آسانسور، زمانی که باید دوره بهره وری از آن آغاز شود، حتما” باید گواهی تائیدیه نصب آسانسور و بهره برداری از آن توسط شرکتهای بازرسی آسانسور صادر و اخذ گردد.
در اینجا ذکر یک نکته خالی از لطف نیست، که در مراحل بازرسی آسانسور همه از یک رویه واحد استفاده نمی کنند و در بخشی از قسمتهای بازرسی آسانسور سلیقه ای عمل می شود.
بعضی از مشکلات آسانسور بسیار رایج می باشند و تقریبا برای همه آسانسورها ایجاد می شوند. مثلا امکان دارد شما هم با توقف های ناگهانی آسانسور مواجه شده باشید. این توقف ها معمولا به دلیل خطاهای الکتریکی رخ می دهند و برطرف کردن آن ها کار دشواری نیست.
گاهی هم چشمی آسانسور دچار نقص می شود که این مورد بیشتر در آسانسورهایی با سیستم قدیمی قابل مشاهده است. افزایش زمان انتظار، روشن نشدن موتور، سروصدای زیاد آن، باز نشدن درب بیرونی، از کار افتادن سیستم تهویه و بسیاری دیگر از موارد مشابه، از جمله رایج ترین مشکلاتی می باشند که برای آسانسورها به وجود می آیند.